Fleetplanner

Alles over auto verkoop en transport

Auto verkopen aan buitenlander begint met vertrouwen. Wanneer u uw auto te koop heeft gezet, dient u er alert op te blijven dat er altijd een gevoel van vertrouwen blijft. Bij uzelf, zolang de advertentie is geplaatst en zodra er iemand op uw advertentie reageert. Ook al komt deze potentiële koper nog zo vriendelijk over via de e-mail; het kan door een ander iemand zijn ingetypt. U hoeft niet wantrouwend te worden, maar blijf op uw hoede. Het gaat hier wel om de verkoop van uw auto; een groot bezit.

Een buitenlander reageert

U had er misschien niet op gerekend, maar waar uw advertentie allemaal bekend is, daar kunnen mensen reageren. Misschien is uw advertentie via via doorgegeven en is het in het buitenland bekend geworden dat u een auto te koop aanbiedt. Tja, en wanneer daar nu net die ene treffer tussen lijkt te zitten…

Waarom niet: uw auto verkopen aan een buitenlander

Waarom zou u niet in zee gaan met iemand die oprecht Auto verkopen aan buitenlanderbelangstelling lijkt te hebben in uw auto? Alles lijkt te kloppen, van juist gestelde vragen tot aan gegevens hoe men bij u wilt langskomen om de verkoop te regelen. Er wordt ingegaan op de vraagprijs, dus ook dit lijkt in orde. Wat kan er nog misgaan, zou u misschien denken?

Auto verkopen aan een buitenlander, hoe en wat

Toch dient u met verschillende opties rekening te houden. Een print van de e-mail waarin akkoord wordt gegeven over de vraagprijs is al een goede actie. Daarnaast is het handig om eerst het daadwerkelijke bezoek van de koper af te wachten, voordat u uw advertentie desnoods verwijdert. U kunt uw advertentie wel op gereserveerd zetten, maar stel dat er dan niemand meer op reageert én uw koper vanuit het buitenland komt alsnog niet opdagen, dan loopt u misschien wel de ideale klant mis.

Blijf alert

Stel dat de afspraak toch naar behoren lijkt te verlopen en het geld wordt u contant overhandigd. Dan is het, het meest praktisch dit geld onmiddellijk op uw rekening te laten storten, zodat u verzekerd bent van een daadwerkelijke betaling. Bovendien kan de medewerker van het postagentschap zien of het geen vals geld betreft. Laat de koper u het aankoopbedrag plus de overschrijvingskosten betalen voordat u de overschrijving laat verrichten, dus betaalt u dan uiteindelijk de overschrijving. Of laat de koper u het aankoopbedrag betalen en de overschrijving apart door middel van een pinbetaling. Het is even opletten geblazen en het voelt misschien allemaal niet prettig om iemand anders zodanig te controleren, maar het is echt voor uw eigen bestwil dat dit allemaal correct gebeurt.

Veel succes met uw auto verkopen (aan een buitenlander)!

vrachtwagens.autodoc.be