Fleetplanner

Alles over auto verkoop en transport

Veel particulieren kiezen ervoor om hun auto te verkopen aan een garage. Dit bespaart je als verkoper een boel werk. Je moet de auto namelijk niet keuren voor verkoop. Dat doet de garage in jouw plaats. Het voertuig kan gewoon binnen gebracht worden bij de garage. Dan wordt je wagen in waarde geschat en de garagehouder stelt je een goede prijs voor. In sommige gevallen krijg je zelfs nog extra korting op de aankoop van een ander voertuig. Wanneer je je auto verkoopt aan een garage, weet je zeker dat de een deftige prijs krijgt en dat alle papierwerk vlot zal worden afgehandeld. Wanneer je je auto verkoopt aan een particulier, kan je moeilijk inschatten of alles vlot en vlekkeloos zal verlopen.

Auto verkopen aan garage tegen de scherpste prijs

De reden om je auto te verkopen kan verschillen, maar vaak wordt Auto verkopen aan garageeen auto verkocht met oog op een nieuwe aankoop. Ook in dat geval biedt het verkopen van je auto aan een garage veel voordelen. De garagehouder kan je een fikse korting geven op je nieuwe auto. Het kan zeker geen kwaad om de waarde van je auto te kennen. De marktprijs is afhankelijk van het merk, bouwjaar, kilometerstand, cilinderinhoud en natuurlijk de staat van het voertuig. Sommige websites geven je een mooi beeld van de huidige waarde van je auto. Vooraf research doen naar marktwaarde zal je zeker niet zuur opbreken. Zo heb je meteen kennis van zaken en zal je niet snel verlies maken. De prijs die je voor je auto krijgt, zal uiteraard lager liggen dan de prijs die de garage vraagt voor jouw voertuig. Dit komt doordat je als particulier geen garanties kan en hoeft te bieden. De garage die jouw auto verder verkoopt, biedt de nieuwe eigenaar een garantie aan. Dat zorgt er natuurlijk voor dat de prijs hoger ligt.

Zorgeloos je auto verkopen aan een garage

Bij het verkopen van een auto aan een garage, hoef je je weinig zorgen te maken. De garage zal je wagen poetsen en technisch in orde brengen. De garage rijdt met jouw auto naar de technische keuring en verder hoef je zelf niets te doen. Al deze zaken moet je wel zelf in orde brengen wanneer je je wagen zelf particulier verkoopt. Daarom kan je stellen dat het verkopen van je auto aan een garage zorgeloos verloopt. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat al die klusjes geld kosten. De prijs die een garage je biedt voor je wagen zal lager liggen dan wanneer je zelf alles in orde brengt en het voertuig zelf mooi doet blinken. Een keuring voor verkoop, een onderhoud en een grondige poetsbeurt zijn dan ook niet gratis. Je auto verkopen aan een garage staat dus voornamelijk voor een eerlijke en correcte prijs, zonder al de rompslomp die er bij komt kijken.

Veel succes met jouw auto verkopen (aan een garage)!

vrachtwagens.autodoc.be