Fleetplanner

Alles over auto verkoop en transport

By - admin

Veel onderweg? Denk dan eens aan een tankkaart

Ben jij als ondernemer vaak de weg op? Een tankkaart als zelfstandige helpt je om een goed overzicht te houden over je tankbeurten, helpt je om je administratie eenvoudig te houden en is bovendien kostenbesparend. We hebben het hier dan wel voornamelijk over een tankkaart voor zelfstandigen, maar ook als particulier of werkgever kan je er vele voordelen uit halen.

Hoe werkt een tankkaart?

Aan het tanken op zich verandert er voor jou helemaal niets. Je gaat naar het tankstation en betaalt net zoals je anders zou doen. Het verschil zit hem erin dat je iedere maand een handig overzicht krijgt van al je tankbeurten van de afgelopen maand met vermelding van datum, aantal liter getankte brandstof en kostprijs.

Welke voordelen biedt een tankkaart als zelfstandige jou?

Je kan snel en veilig betalen

Met een tankkaart als zelfstandige kan je op een snelle, veilige en makkelijke manier iedere tankbeurt betalen. Geen gedoe meer met cash geld en geen zorgen dat je je bankkaart thuis vergeten bent. Zorg ervoor dat je tankkaart zich steeds in je auto bevindt en je hoeft je nergens nog zorgen over te maken.

Je krijgt een volledig overzicht van de uitgaven

Brandstof kost vandaag heel wat geld, het is dus geen overbodige luxe om de uitgaven hiervoor even in kaart te brengen. Voor jezelf omdat je op die manier goed kan inschatten welk bedrag je hiervoor maandelijks moet voorzien, maar ook in het geval van tankkaarten voor werknemers heb je een duidelijk beeld van hun tankgedrag.

Je mag het maximum van de BTW terugvorderen

Tanken met een tankkaart, betekent dat het de BTW kan en mag terugvorderen die je betaalt hebt voor brandstofkosten die voor het werk gemaakt werden. Ook hier geldt dat brandstof duur is en je dus maar beter gebruik kan maken van de verminderingen waar je recht op hebt.

Je hebt je administratie helemaal op orde

Zonder tankkaart moet je alle bonnetjes van het tanken netjes bijhouden om ze later in je boekhouding te kunnen verwerken. We hoeven niet te zeggen dat dit al snel een wanorde wordt en dat je het risico loopt enkele van die bonnetjes kwijt te raken. Het maandelijks overzicht zorgt ervoor dat je maximum 12 facturen per jaar hebt die je makkelijk kan inboeken.

Je hebt vrije keuze van tankstation

Kiezen voor aan tankkaart die je aan verschillende tankstations kan gebruiken, is kiezen voor gebruiksgemak. Je hoeft niet langer om te rijden om het juiste station te vinden en kunt eender waar je je bevindt terecht met jouw tankkaart. Zeker als je iemand bent die niet steeds het brandstofniveau in het oog houdt en wacht tot het lampje brandt, is dit een enorm voordeel.

Heb jij jouw tankkaart al aangevraagd?

De vele voordelen verbonden aan een tankkaart zorgen ervoor dat het echt wel loont om er eentje aan te vragen. Dit doe je snel en eenvoudig online, waarna je de tankkaart thuis toe gestuurd krijgt. Ook hiervoor hoef je dus geen enkele moeite te doen. Maak werk van het ordenen van jouw uitgaven voor tankbeurten en vraag vandaag nog jouw persoonlijke tankkaart aan.