Fleetplanner

Alles over auto verkoop en transport

By - admin

Tips bij het verkopen van je auto

Er worden dagelijks veel auto’s gekocht, wellicht heb je al een nieuwe wagen op het oog of heb je de extra auto niet meer nodig. Wat de reden ook is voor het verkopen van je auto, het is belangrijk dat je mogelijke kopers goed informeert. Niemand houdt ervan om voor onverwachte verrassingen te staan, zeker als het om een investering zoals een auto gaat.

Als je van een gokje wagen houdt dan kun je dat beter doen op sport, bijvoorbeeld via bet777.be. Het verkopen van je auto kun je echter beter niet overlaten aan kans. Met de volgende tips zorg je ervoor dat de verkoop van je auto succesvol verloopt.

De prijs bepalen

De eerste stap is om de dagwaarde te bepalen. Je kunt hierbij kijken wat andere kopers voor dezelfde auto vragen. Daarnaast kun je onderzoeken wat verkopers vragen voor auto’s van het gelijke merk, model, bouwjaar en kilometerstand.

Maak je selling points duidelijk

Bij het plaatsen van je advertentie wil je dat de selling points van je auto duidelijk naar voren komen. Een goed verkooppunt is bijvoorbeeld als je auto redelijk nieuw is of weinig kilometers gereden heeft. Noem het model en het merk van de auto in de titel en vergeet niet het bouwjaar en de meest recente apk-keuring in de omschrijving te zetten. Als je leuke of luxe gadgets aan je auto hebt toegevoegd, dan is dit ook noemenswaardig. Verder kan het helpen om eerlijk te vertellen waarom je de auto wegdoet, dit helpt om vertrouwen te creëren bij potentiële kopers. Probeer mankementen niet te verbergen. Het is vervelend als mensen tijdens het kijken achter minpunten komen die ze niet verwacht hadden.

Duidelijke foto’s

Neem de tijd om je auto te wassen en gebruik een degelijke camera om de foto’s te maken. Als je echt geen camera hebt of kunt lenen, dan kan je de foto’s natuurlijk met je telefoon maken. Zorg er tevens voor dat je auto van binnen schoon en opgeruimd is, zodat potentiële kopers geen rommel in je auto zien. Je kunt de foto’s het beste gedurende de dag maken als er voldoende licht is. Maak geen foto’s als het al schemert of donker is, want hier hebben de kopers niet zoveel aan. Zorg er daarnaast voor dat de achtergrond rustig is.

Maak voldoende foto’s, van alle kanten van de auto en ook van de binnenkant. Als je auto mooie velgen heeft of een luxe bekleding, zet dit dan zeker op de foto want dit zijn goede verkooppunten. Vergeet daarbij de kofferbak en de kilometerstand niet te fotograferen. Als je auto schade of iets dergelijks heeft, zet dit dan op de foto zodat de koper niet voor onverwachte verrassingen staat.

Officiële gegevens

Het is voor kopers heel prettig als je alle belangrijke gegevens kunt laten zien. Denk aan het kentekenbewijs en eventueel het tellerrapport wat je via de RWD kunt aanvragen. Daarbij kan de koper vragen om je identiteitskaart of paspoort om te controleren of je de rechtmatige eigenaar van de auto bent.

APK keuring en onderhoudsboekje

Toon aan dat je je auto altijd goed onderhouden hebt door middel van je onderhoudsboekje waar al je APK keuringen in staan. Mocht je het boekje niet hebben, ga dan langs bij je garage. Zij houden je APK keuringen bij in het systeem en kunnen dus een nieuw boekje voor je invullen. Ga daarbij even na wanneer de volgende APK keuring is, als deze binnenkort is dan is het een goed idee om deze nog mee te pakken. Een auto die net gekeurd is, is namelijk gemakkelijker door te verkopen dan een auto die binnenkort gekeurd moet worden.